zpět na blog

Z jakých typů plechových střešních krytin můžete vybírat? Poradíme vám

Datum zveřejnění: 14.04.2021
0
4 minuty

Seznamte se střešními krytinami Blachotrapez, nabízíme několik typů

Vybíráte-li střešní krytinu, pravděpodobně srovnáváte vlastnosti i ceny jednotlivých druhů a hledáte řešení, které bude vyhovovat vašim potřebám, hodí se ke stylu domu, dlouho vydrží a nezruinuje vás.

Uvažujte o plechové střešní krytině. Mezi její výhody patří nízká hmotnost, lze ji tak instalovat i na starší konstrukci. Oceníte také snadnou montáž, přičemž plechová krytina se přizpůsobí jakémukoliv tvaru střechy a je tedy univerzální. Její předností je i snadná, rychlá a levná montáž a absence údržby. Spolehnout se můžete i na odolnost.

Plechové střešní panely lze použít i na fasádu

Rozhodli jste se pro plech? Nyní je třeba vybrat typ krytiny z tohoto materiálu. Jednou z možností jsou panely s vertikální hranou, které lze použít nejen na střechu, ale také jako fasádní panely. Tato varianta se doporučuje jak pro starší domy, tak i pro ty moderní. Dokáže totiž nejen doplnit a zdůraznit tradiční styl budovy, ale také vyzdvihnout její moderní vzhled.

Plechové panely budou ideálním řešením pro střechy s nízkým sklonem. V jejich případě totiž sníh a voda nemizí tak rychle a u jiných krytin by mohlo hrozit proniknutí vlhkosti do spár. To se v případě odborně montované plechové krytiny nestane. A co když bude mít vaše střecha vyšší sklon? I pro ni se panely hodí. Montáž bývá jednoduchá a rychlá, jsou k ní ale třeba odborné znalosti a zkušenosti.

Jednou z možností je krytina se stojatým zámkem, tedy Panel HIGH-TECH. Jak už název napovídá, jde o nejpokročilejší technologii na trhu, která se hodí i pro odvážné a neobvyklé projekty. Tento typ panelu je vyroben z té nejkvalitnější oceli a vybírat můžete ze čtyř povrchových úprav. Dalším oblíbeným řešením je pak Panel Retro, který ocení příznivci klasického způsobu pokrývání a vzhledu střechy. I v tomto případě se můžete spolehnout na kvalitu, rychlou montáž a jedinečný design.

Trapézová krytina se vyznačuje univerzálností

Další variantou mohou být trapézové plechy. Jde o jednoduchou krytinu s výraznou formou. Jednou z výhod je možnost řezání na míru. Přičtěte k tomu ještě širokou paletu barev a vznikne materiál s téměř neomezenými možnostmi využití. Trapézovými plechy snadno a rychle přikryjete střechu i fasádu.

Spolehnout se v případě tohoto typu krytiny můžete také na pevnost a výdrž, kterou předurčuje výška prolisu. Máte na výběr z několika profilů podle toho, na jaký rozsah a typ stavby hodláte trapézové plechy použít.

Slyšeli jste o plechových taškách či šindelích?

Jste-li příznivci střech klasičtějšího vzhledu, uvažujte o plechových taškách nebo šindelích. Plechová taška svým tvarem připomíná tu hliněnou či betonovou, její hmotnost je ale mnohem nižší a nedojde tak ke zbytečnému zatížení krovu a tím celé stavby. Je tedy mimo jiné vhodná i při renovaci.

Šindele Jánošík


Hledáte něco ještě tradičnějšího? Pak sáhněte po plechových šindelích. Byly navrženy tak, aby co nejvěrněji kopírovaly vzhled těch dřevěných, zato ale s mnohem lepší odolností i výdrží a také s nižší hmotností.

Vzhled se mění, kvalita zůstává

Ať už zvolíte jakýkoliv z uvedených typů plechových střešních krytin, vždy se můžete spolehnout na jejich kvalitní zpracování, odolnost, dlouhou životnost a nízkou hmotnost.

Komentáře