zpět na blog

Jak zvolit vhodnou střešní krytinu?

Datum zveřejnění: 24.02.2016
0
4 minuty

Plechové střešní krytiny jsou skvělou alternativou k páleným taškám. Jsou lehké, díky čemuž není konstrukce budovy nadměrně zatěžována. Navíc jsou levnější než pálené tašky a svůj úkol plní stejně tak dobře. Vzhledem k použití inovativních povrchových úprav se vyznačují vysokou životností, proto jsou ideální i pro oblasti, kde se často vyskytují sněhové přeháňky. Na trhu je větší výběr plechových střešních krytin, a proto není těžké najít krytinu pro danou budovu.

Technické parametry plechové střešní krytiny

Při výběru plechové střešní krytiny zkontrolujte její technické parametry, jako např. tloušťku jádra nacházejícího se pod ochrannou a svrchní vrstvou. Jeho tloušťka má rozhodující vliv na životnost a těsnost krytiny. Věnujte pozornost také povrchové úpravě krytiny. Naše produkty jsou potažené povrchovou úpravou premium, vyrobenou ze slitiny zinku a magnezia. Povrchové úpravy premium jsou odolné vůči poškrábání a mají delší životnost, jsou odolné vůči oděru, zašpinění a korozi. Kromě toho chrání ostré hrany. Povrchové úpravy ze slitiny zinku a magnezia již dávno nahradily zinkové povrchové úpravy. Díky tomuto inovativnímu řešení je střecha těsnější a odolnější.

Co má vliv na životnost plechové střešní krytiny?

Plechová střešní krytina je ekonomické řešení. Při výběru by měly být analyzovány aspekty, které mají vliv na životnost a kvalitu. Prvně je dobré zkontrolovat záruční dobu, která se vztahuje na daný produkt. Záruční doba se nejčastěji pohybuje od 10 do 15 let, ale někdy je to až 40 let. Do takové střešní krytiny se vyplatí investovat. Dalším důležitým parametrem je druh oceli používané pro výrobu plechových střešních krytin. Zárukou kvality je volba krytiny vyrobené ze surovin z německých oceláren.

Estetické vlastnosti plechových střešních krytin

Vzhledem k široké nabídce tvarů a barev si každý přijde na své a najde správnou volbu pro svůj dům. Volba plechové střešní krytiny záleží na barvě fasády, stylu stavby a rázu okolní krajiny. Nabízíme jednoduché krytiny i krytiny s velmi propracovanými tvary. Dostupné v odstínech zelené, červené, černé nebo hnědé. Pro zastánce pálených tašek budou zajímavou alternativou plechové střešní krytiny v podobných barvách a tvarech. Nabízíme také modulovou plechovou střešní krytinu GERMANIA SIMETRIC – tvar s trojitým prolisováním jí dává jedinečný charakter.

Komentáře