zpět na blog

Střešní panely - moderna a tradice na jedné střeše

Datum zveřejnění: 31.10.2023
0

Střešní panely jsou dnes inovativním řešením, které vyniká nejen svým inovativním designem, ale mají také praktickými výhodami. Jeho moderní použití se hodí zejména pro budovy s moderním charakterem, u nichž jemně podtrhuje jejich moderní styl.

Zjistěte více o vlastnostech, možnostech a neocenitelných výhodách střešních panelů. 

Střešní panely - čím jsou výjimečné?

Střešní panely jsou elegantní alternativou k tradičním střešním krytinám. Vynikají mimořádně jednoduchou montáží. Díky svému minimalistickému designu dodávají střeše moderní nádech. Zároveň si zachovávají vysokou úroveň funkčnosti, ovlivněnou působivými vlastnostmi plechu.

 Jaké jsou střešní panely?

Střešní panel se stojatou drážkou je moderní střešní krytina. Je vyroben z plochého ocelového plechu a vyznačuje se jedinečným designem. Od oblíbené plechové taškové střešní krytiny se liší tím, že nemá charakteristický vlnový profil. Místo toho má stojaté svislé drážky, od nichž je odvozen celý název plechu.

Díky drážkám tvoří pevné panely souvislou a estetickou střešní plochu. Díky tomu jsou nejen odolné, ale také působí na budově moderně a dodávají jí plochý vzhled.

Střešní panel - zjistěte jeho výhody

Střešní panely s sebou přinášejí řadu výhod, včetně všestranného využití. Nejenže vypadají skvěle na střechách, ale také na fasádách moderních budov.

Díky jejich nízké hmotnosti není nutné volit speciálně vyztužený střešní krov, který při stavbě generuje dodatečné náklady.

Montáž plechových panelů se stojatou drážkou je snadná a rychlá. Montáž je velmi snadná, stačí do sebe panely na jedné straně zacvaknout a na druhé přišroubovat.

Vykazuje vysokou odolnost proti UV záření a korozi, což z něj činí elegantní střešní krytinu na dlouhé roky. 

Střešní panely mají vysokou míru flexibility, což pokrývačům umožňuje vytvářet a pokrývat prvky různých tvarů. Díky tomu jsou velmi oblíbené jako střešní krytina i pro církevní stavby, které mají často věže, četné křivky a vypouklé prvky. Výběrem střešního panelu se zaklapávacími drážkami si zajistíte odolnou a elegantní střešní krytinu.

Střešní panely cena

Pokud hledáte rychlé a trvanlivé řešení, nehledejte nic jiného než střešní panely se zaklapávacími zámky, které nabízí společnost Blachotrapez. Ve srovnání s tradičními taškovými střešními krytinami vynikají mimořádně jednoduchým procesem instalace.
Díky použití zaklapávacího zámku je tento typ panelů oblíbený také pro zakrytí fasád budov, což zaručuje originální povrchovou úpravu stěn. Plech se zaklapávací drážkou je vybaven speciálně navrženým zaklapávacím zámkem. Ten umožňuje rychlé a bezpečné spojení panelů bez nutnosti použití dalších spojovacích prvků, přičemž je zachována vynikající těsnost a estetický vzhled krytiny.

Krytina se zacvakávacím zámkem je k dispozici v různých barvách a vzorech, které vyhovují individuálním preferencím investora.

Střešní panely - praktické řešení pro váš dům 

Rozmanitost dostupných modelů střešních panelů umožňuje jejich volné přizpůsobení i těm nejneobvyklejším architektonickým konceptům v souladu s představami architekta a stavebníka. Moderní střešní krytina také přispívá ke snížení nákladů na výstavbu tím, že snižuje množství odpadu, a to i v případě složitých střech s více sklony. Při výběru falcované krytiny nebo její imitace se vyplatí investovat do materiálu od uznávaného výrobce, jako je například Blachotrapez.

Tato společnost nabízí například střešní panel Retro, který si získává uznání jak mezi příznivci tradiční architektury, tak v moderních stavebních projektech. Díky klasickému a minimalistickému tvaru a jednoduché montáži je tento panel dokonale kompatibilní s různými architektonickými styly, což z něj činí univerzální řešení pro různé typy staveb.

Střešní panely cena

Náklady spojené s pořízením plechů se stojatou drážkou nejsou nijak závratné. Avšak rozdíly v povrchových úpravách jednotlivých střešních panelů mohou ovlivnit konečnou pořizovací cenu.
Důležitým parametrem je tloušťka střešních panelů. Vyšší tloušťka obvykle znamená větší odolnost proti mechanickému poškození. To je však spojeno s vyššími pořizovacími náklady. Kromě toho cena plechů se stojatou drážkou někdy závisí také na šířce a tvaru konkrétního kusu.
 

Komentáře