zpět na blog

Výběr plechové střešní krytiny: Je libo moderní nebo klasická varianta?

Datum zveřejnění: 22.07.2020
0
3 minuty

Plechová střešní krytina disponuje celou řadou plusů. Jedním z nich je neuvěřitelná variabilita materiálu. Díky tomu se plechová střecha hodí na rodinné domy, historické stavby i na hospodářské budovy. Stačí si vybrat takové plechové profily, které se k dané stavbě budou co nejvíce hodit.

Kromě estetických vlastností je ale stále potřeba myslet také na co nejvyšší kvalitu a užitné vlastnosti střešní krytiny.

Tradiční styl v podobě pálených tašek a šindelů

Klasickou podobu pálených tašek volí příznivci tradičního stylu, kteří ale zároveň potřebují snížit hmotnost působící na střešní konstrukci. Plechová střecha je totiž až 10krát lehčí než klasická z pálených tašek. Ani v barvě se nemusíte omezovat, plechová krytina je dostupná v oblíbené červené, červenohnědé, višňové a dalších odstínech.

Další tradiční styl střešní krytiny má podobu šindelů. Ty jsou dobře známé ze starých domů a v současné době se používají především na dřevostavby v severském stylu. Obzvlášť v prostředí se zvýšeným výskytem sněhu přijde vhod lehká plechová střecha, která se pod nánosy sněhu nepokroutí a sníh z ní jednoduše spadá na zem. Není divu, že se k nám plechové střechy dostaly ze Skandinávie.

Moderní styl pro novostavby a užitné budovy

Na moderních stavbách, kterým vévodí jednoduchost a přímá linie, už tašky nenajdete. Pro rodinné domy si vyberete mezi elegantními i extravagantními plechovými krytinami. V případě hospodářských a průmyslových budov je na místě využít trapézové střechy, které jsou praktické a mohou se využít i na fasádu.

Všechny typy plechových střešních krytin spojují pozitiva, která se s tímto materiálem pojí. Proto jsou často na prvním místě při výběru střechy na rekonstruované starší budovy i na novostavby kvůli ušetření nákladů. V pestré nabídce tvarů a barev vám odborníci ze společnosti Blachotrapez snadno najdou takovou krytinu, která bude ladit se stylem vaší stavby.

Komentáře