zpět na blog

Průmyslové budovy ocení lehkou střešní krytinu, jež nebude zbytečnou zátěží

Datum zveřejnění: 19.05.2021
0
4 minuty

Plechová střecha skladu

Která střešní krytina bude ideální pro haly, sklady, průmyslové budovy, obchodní domy a další rozsáhlé stavby? V těchto případech se nejčastěji používá plechová střecha – a to z několika důvodů.

Pro zastřešení rozsáhlých budov je zpravidla třeba využít lehkou střešní krytinu. Jde o bezpečnější variantu, která sníží pravděpodobnost propadnutí střechy například kvůli tíze sněhu.

Nezapomeňte na tepelnou izolaci plechové krytiny

Mezi výhody plechové střešní krytiny patří mimo jiné její nízká hmotnost. Proto se doporučuje i v případě úprav starších budov, jejichž konstrukce by nemusela těžkou střechu z jiného materiálu unést. Zároveň se tak ale plech hodí i pro zastřešení průmyslových budov. V těchto případech jde většinou o ploché střechy o výrazné rozloze. Právě lehký plech pak střešní konstrukci zbytečně nezatěžuje.

Střecha je navíc kvůli svému rozsahu hlavním činitelem úniku tepla a výrazně se podílí na úrovni tepelného komfortu uvnitř stavby. Přitom právě rozsáhlé stavby se nevytápějí snadno. Plech díky své jednoduché konstrukci umožní snadnou kombinaci s tepelnou izolací, která v zimě zabrání úniku tepla a v létě naopak nepropustí tolik žáru dovnitř.

Zásadní je i kvalita střešní konstrukce

Záleží také na střešní konstrukci, na kterou se pak krytina pokládá. Jde většinou o pevné ocelové vazníky, které je třeba instalovat pomocí výškových jeřábů. Volte zavedenou firmu s referencemi, abyste se mohli spolehnout na kvalitu a dlouhou životnost.

Průmyslové haly používané v současnosti byly v mnoha případech postaveny už před několika desítkami let a často vyžadují rekonstrukci. Ať už tedy rekonstruujete starší halu nebo stavíte novou, uvažujte o kvalitní a lehké plechové krytině. Ideálním řešením v tomto případě bývají trapézové plechy. Tloušťku plechu lze vybrat dle potřeby a samozřejmostí bývá řezání plechu na míru. Volit můžete z široké palety barev. Trapézovými plechy lze navíc použít nejen na střechu, ale i na fasádu.

Soustřeďte se na krytinu, zateplení i konstrukci

Obzvlášť v případě průmyslových hal, skladů a dalších podobných staveb je třeba klást důraz na kvalitu materiálů i montáže. Kontaktujte tedy pouze prověřené výrobce ocelové střešní konstrukce a následně volte plechovou střešní krytinu. Nezapomínejte ani na tepelnou izolaci.
 

Komentáře