zpět na blog

Proč si vybrat plechy s posypem?

Datum zveřejnění: 08.09.2022
0

Dobře dokončená střecha poskytuje dlouhou životnost. Nebojí se drsných povětrnostních podmínek. Chrání před deštěm, je odolný proti silnému větru a vydrží velké zatížení. Aby střecha zároveň působila esteticky, je dobrým řešením střešní krytina s posypem. Jedná se o vysoce kvalitní střešní krytinu. Díky četným studiím se podařilo vytvořit materiál s inovativní technologií, který vyhovuje i těm nejnáročnějším uživatelům. Co stojí za to vědět o tomto typu střešní krytiny?

Posypané plechy - proč si je vybrat?

Posypaný plech je vytvořen z více vrstev. Skládá se z:

  • oceli – umístěná na obou stranách a dodatečně chráněná hliníkovo-zinkovým povlakem,
  • akrylátová pryskyřice - nanesená na chráněnou ocel,
  • přírodní kámen.

Trvanlivost potahovaného plechu

Hliníkovo-zinkový povlak je aktivní. To znamená, že plech v případě poškrábání nerezaví. Vylučuje také riziko částečného "zjizvení" rzi v místě řezu. Střecha tak bude po mnoho let chráněna před korozí. Je to nejlepší řešení, které je dnes na trhu k dispozici. Na střešní krytinu s posypem je poskytována záruka až 60 let. Je to skvělé řešení pro střechy v náročných povětrnostních podmínkách.

plechy s posypem

Jedinečný vzhled plechů s kamenným povrchem

Vrchní vrstvu tvoří přírodní kámen. K tomu se používá sypká a přírodní hornina. Získává se drcením horniny. Posypaná modulární deska je potažena průhledným akrylátem. Chrání vrchní vrstvu a zabraňuje výskytu mechů a lišejníků. Moduly jsou lehké a snadno se instalují. Jsou vytvarovány do obdélníkových profilů, které se pomocí šroubů připevňují ke střešním latím. Díky tomu je konstrukce odolná vůči nepříznivým povětrnostním podmínkám a neovlivní ji vichřice ani krupobití. 

Cena taškové střechy

Chcete mít na střeše krytinu s posypem? Cena závisí na typu plechu. Na výběr jsou různé varianty, například Thunder s kamenivem nebo krytina s posypem BLIZZARD. Ceny výrobků odpovídají jejich vysoké kvalitě a trvanlivosti. Investice do tohoto typu střešní krytiny se vyplatí v podobě prakticky nezničitelné plechové střešní krytiny.

V posledních letech jsou mezi pokrývači nejoblíbenější tašky s minerálním kamenivem. Blizzard a Thunder se vyznačuje skvělým moderním designem. Kromě toho je odolný proti bouřkám, krupobití a silným vichřicím. Nepoškozuje ho UV záření. Poskytuje zvukovou a protipožární ochranu. Navíc jeho nízká hmotnost nezatěžuje střešní konstrukci.

Cena za metr čtvereční je u plechových střešních krytin Blizzard a Thunder nižší než 700 Kč bez DPH. V případě jednoho modulu, je cena přibližně 250 Kč. Je třeba si uvědomit, že investice do tohoto typu povrchové úpravy střechy je velmi výhodná, protože zajišťuje dlouhodobé používání střechy bez poškození nebo koroze. 

Souhrn

Oblíbenou volbou je krytina s posypem, která se snadno instaluje, je lehká a cenově dostupná. Je odolná vůči nepříznivým povětrnostním podmínkám, jako je krupobití, silný vítr nebo sníh. Vliv na to má vícevrstvá konstrukce kovové tašky, která zaručuje dlouholetou životnost. Tato forma střešní krytiny také poskytuje moderní a elegantní design, který bude ozdobou domu. 

Komentáře