zpět na blog

Plechová tašková krytina - proč si ji vybrat pro střešní krytinu?

Datum zveřejnění: 26.07.2022
0

Dnešní trh se střešními krytinami nabízí zákazníkům mnoho možností. Plechová tašková krytina je však stále materiálem, který investoři volí nejčastěji. Spojuje v sobě řadu výhod, které umožňují získat estetickou, odolnou a stabilní střešní krytinu, která nevyžaduje neustálou údržbu.

Výhody plechových střešních tašek

Mezi výhody plechové střešní krytiny patří především její nízká hmotnost, bohatý design, vysoká odolnost a nízké pořizovací náklady. Kromě toho se ocelová plechová tašková krytina velmi snadno udržuje a nevyžaduje žádné speciální ošetření. Je to skvělá volba jak pro novou střechu, tak pro renovaci nebo výměnu zastaralé střešní krytiny. Pokud vyměňujete střešní krytinu, můžete při volbě plechové tašky snadno využít stávající krov, což představuje velké zlepšení a značnou úsporu.

Lehká střešní krytina

Plechová taška je velmi lehká střešní krytina. Maximální hmotnost na 1 m2 je 5 kg. Pozinkovaný plech je nejlehčí, jeho hmotnost nepřesahuje 4 kg. Díky jeho nízké hmotnosti může být konstrukce krovu jemná a méně komplikovaná, než kdyby byla střecha vyrobena z jiných materiálů. Díky tomu jsou celkové náklady při volbě plechové střešní krytiny mnohem nižší.

Jedinečný design

Při výběru plechové střešní krytiny máme opravdu široký výběr profilů. Liší se od sebe profilem, způsobem povrchové úpravy nebo barvami. Použitím plechové tašky jako střešní krytiny tak můžeme dosáhnout individuálního a požadovaného efektu, který bude vyhovovat i těm nejnáročnějším zákazníkům. Z modelů plechových střešních krytin můžeme zmínit mj.:

  • Plechový modul Tysenia, který je zdobený trojitým reliéfem. Je k dispozici v lesklé i matné verzi;
  • Plechová taška Talia, jejíž symetrie umožňuje oboustrannou montáž. Její vyšší reliéf umožňuje tvarovat malé i velké střešní sklony;
  • Plechová taška German Simetric, který jistě osloví každého individualistu. Její atraktivní a moderní vzhled jde ruku v ruce s kvalitou, protože je vyrobena z nejkvalitnější oceli z německé ocelárny Thyssenkrupp Steel Europe.

Lehká střešní krytina

Vysoce odolné a trvanlivé

Aby byla střešní krytina bezpečná, musí být především odolná. Vnější vrstva plechové střešní krytiny se nejčastěji skládá z polyesteru, akrylu, plastisolu, puralu nebo PVF2. Díky tomu a použití vhodné technologie se střešní krytina stává odolnou vůči povětrnostním vlivům, jako je déšť a UV záření, a také vůči mechanickému poškození. Na trhu jsou k dostání i plechy chráněné speciálními antikorozními nátěry, které mohou vydržet až 60 let!

Široký výběr barev střechy

Kromě různých profilů se ocelové krytiny vyznačují také širokou škálou barev. Díky tomu lze odstín střechy dokonale sladit s rámy dveří a oken nebo s fasádou budovy. Nejoblíbenější jsou černé, hnědé a přírodní střešní tašky.

Poměr ceny a kvality

Vysoká pevnost a odolnost, zajímavý estetický vzhled a jednoduchá instalace se snoubí také s cenovou výhodností. Cena plechové střešní krytiny je mnohem nižší než u klasických keramických nebo betonových tašek. Je však třeba mít na paměti, že nízké náklady se mohou zvýšit v situaci, kdy má střecha komplikovaný tvar. To s sebou automaticky nese více odpadu, a tedy i zvýšené finanční náklady.

Souhrn

Mezi ostatními střešními krytinami má ocelová taška mnoho výhod. Její nízká cena nemá vliv na její kvalitu. Naopak. Pro jednoduchou střechu to může být nákladově nejefektivnější a nejtrvanlivější řešení. Kromě toho se plech dodává v mnoha formách a barvách. Každý zákazník si tak může najít variantu, která vyhovuje jeho individuálnímu vkusu.
 

Komentáře