zpět na blog

Plechová střešní krytina – klasická nebo moderní?

Datum zveřejnění: 24.02.2016
1
4 minuty

V současnosti je na trhu široká nabídka plechových střešních krytin. Rozmanitost tvarů a barev umožní každému najít něco vhodného přesně pro střechu novostavby nebo rekonstruovaného domu.  Plechové střešní krytiny jsou velmi praktické, protože jsou lehké a nezatěžují konstrukci budovy. Plechová střešní krytina je také cenově výhodná. Investoři stále častěji volí plechové střešní krytiny, jelikož krytiny tvarem připomínají pálené tašky.

Široká škála tvarů a barev umožňuje najít tvar ladící s každým stylem stavby. Velkou roli hrají estetické vlastnosti. Nejdůležitější je rozhodovat se dle vlastního gusta. Kromě estetických vlastností pamatujte také na jiné faktory, jako např. typy zástavby nebo územní plány. Barva střechy má vliv na absorpci slunečního tepla.

Klasické krytiny

Střešní krytina by měla být zvolena již v kroku tvorby projektu budovy. Mnoho faktorů je rozhodujících: pevnost krovu, úroveň sklonu střechy a komplikovanost střešní konstrukce.

Střešní konstrukce je velkou částí domu, proto hraje velkou roli i estetika. Příznivci tradičního stylu nejčastěji volí plechové střešní krytiny v šedých a červených odstínech s povrchovou úpravou premium. Tyto barvy působí velmi elegantně. Pokud jde o tvary, nejoblíbenější jsou krytiny s vlnitým tvarem, tzv. esovky. Pro nadšence osvědčených řešení je ideální plechová střešní krytina Kingas, dostupná v klasických barvách – bordó, červené, červenohnědé a višňové. Plechová střešní krytina Kingas je charakteristická vysokou životností a odolností vůči povětrnostním podmínkám. Vzhledem k její vysoké plasticitě a dlouhé záruční době je tato plechová střešní krytina nejčastěji voleným řešením.

Designerské střešní krytiny

Pro milovníky unikátních, avantgardních řešení nabízíme velký výběr plechových střešních krytin s jedinečnými tvary a barvami. Jako příklad můžeme uvést krytinu Germania Simetric s originálním tvarem s trojitým prolisováním. Tato krytina zajistí unikátní vzhled střechy. Není jen originální, ale také velmi elegantní. Germania Simetric je dostupná až ve 22 barvách, proto si přijde na své opravdu každý. Zákazníci si tuto krytinu často vybírají i pro její lehkost. Pro fanoušky štíhlých tvarů a vysokého prolisování bude zajímavým řešením plechová střešní krytina Talia. Nejlépe vypadá v kombinaci s povrchovou úpravou premium lesk – SUPERIOR HB s tloušťkou 50 mikronů. Tato krytina vypadá velmi atraktivně díky obsahu akrylu a polyesterového laku v povrchové úpravě.

Správná volba barvy a tvaru krytiny způsobí, že dům bude vypadat velmi atraktivně. Pamatujte však, že kromě estetiky je důležité věnovat pozornost i technickým vlastnostem.
Komentáře