zpět na blog

Moderní stodola - jakou zvolit střešní krytinu?

Datum zveřejnění: 08.09.2022
0

Moderní domy typu stodoly jsou stále oblíbenější při výstavbě rodinných domů. Jejich výhodou je velký, obvykle silně prosklený prostor, který umožňuje dostatek světla do interiéru. Odkryté trámy, obílené stěny, krb uprostřed hlavní místnosti - to jsou jen některé z prvků, které tvoří moderní stodolu v industriálním stylu. Stejně důležitý je výběr správné střešní krytiny. Jak vybrat střešní krytinu, která se stylově hodí a splní svůj účel pro tento typ budovy?

Jaká střešní krytina se nejlépe hodí pro moderní stodolu?

Pokud jde o výběr střešní krytiny a opláštění moderní stodoly, střešní panely se stojatou drážkou jsou mezi stavebníky již léta oblíbené. V budově, jako je moderní stodola, tato krytina působí příjemným dojmem. Výběr moderního řešení střechy a fasády, jako je Panel Terrano, zaručuje životnost až 60 let. Její vylepšená verze - Terrano IZO - poskytuje dodatečné vyztužení panelu a přináší tepelnou setrvačnost při výrazné minimalizaci hluku, což obyvatelé podkroví jistě ocení.

Další střešní krytinou, která svým charakterem dokonale odpovídá stylu moderní střechy stodoly, je Panel High-Tech. Vznikl ve spolupráci pokrývačů, architektů a inženýrů společnosti Blachotrapez. Použití vnějšího zámku s optimalizovanou výškou a inovativním profilováním eliminuje nadměrné namáhání plechu.

zastřešení moderní stodoly

Na co se zaměřit při výběru střešních a fasádních panelů pro moderní stodolu?

Střešní a fasádní panely se stojatou drážkou jsou výraznou a nedílnou součástí každého moderního domu ve stylu stodoly. Vývoj technologií umožnil použití geometricky úsporných střešních krytin s použitím špičkových materiálů. Díky tomu působí nemovitost žádoucím dojmem moderního stodolového stylu. 

Dobrým příkladem je Panel Retro od společnosti Blachotrapez, který odkazuje na tradiční způsob pokrývání střech falcovanou krytinou. V tomto případě je instalace jednoduchá a rychlá, přičemž je zachována potřebná funkčnost a zaručen jedinečný, ale klasický vzhled. Objekt si může zachovat jednoduchou, minimalistickou formu, zatímco panely v retro stylu dodávají domu moderní nádech.

Jaký okapový systém zvolit pro moderní dům ve stylu stodoly?

U domů navržených podle vzoru moderní stodoly je stejně důležitý jako výběr správné střešní krytiny účinný okapový systém, který umožňuje volný odtok dešťové vody. Pokud hledáte vhodné okapy pro moderní stodolu, podívejte se na nabídku značky KROP, která je součástí skupiny Blachotrapez.

Značka KROP má v nabídce mimo jiné skrytý okapový systém a hranatý okapový systém, které dokonale ladí i s designem moderní stodoly, a ještě více podtrhují modernost stavby.

Pokud se rozhodnete pro řešení od známého výrobce, který se zaměřuje na odolnost a inovace, máte jistotu, že dobře provedený okapový systém bude přizpůsoben potřebám a uspořádání budovy. Vyplatí se vsadit na osvědčené střešní a fasádní panely od renomované společnosti. 

Komentáře