zpět na blog

Kingas: Plechová střešní krytina s jemným prolisem a elegantním vzhledem

Datum zveřejnění: 18.01.2022
0
4 minuty

plechová střecha Kingas

Uvažujete-li o plechové střeše, mohla by pro vás být ideální volbou jedna z variant plechové krytiny Kingas. Jde o lehkou střešní krytinu, která zbytečně nezatíží ani starší stavby a krovy.

Zaujme vás také elegantní vzhled s jemně vlnitým tvarem, který se hodí pro moderní i historické stavby. Stačí si jen vybrat správnou variantu, povrchovou úpravu a také odstín, který bude nejlépe ladit s fasádou, okny a dalšími prvky stavby.

Bude to Kingas Eco Plus nebo Kingas 15?

Jednou z možností je krytina Kingas Eco Plus. Jejím typickým znakem je nižší prolisování, což znamená vysokou skutečnou šířku pokrytí, tedy 1 120 milimetrů při 1 195 milimetrech celkové šířky. Samozřejmostí je až šedesátiletá záruka, výběr z několika barevných provedení a také povrchových úprav. Jde o plechovou tašku, která se dodává v hotových kusech a ty lze rovnou namontovat na střešní konstrukci.

Zvolit můžete také model Kingas 15, který se vyznačuje jemně vlnitým tvarem a také nízkým prolisováním. Díky tomu je vysoce plastický a hodí se tedy pro montáž i na složité střešní konstrukce. Podobně jako u předchozí varianty je v tomto případě skutečná šířka poměrově výhodná, tedy 1 100 milimetrů při 1 195 milimetrech krytiny. Jde tedy o ekonomicky výhodný model.

Vybrat můžete ocelové či hliníkové jádro 

Obě varianty krytiny Kingas lze objednat v různých barevných variantách i složeních. Základem je ocelové jádro, které se z každé strany doplňuje pokovenou nebo ochrannou vrstvou. Následuje základní lak, a nakonec dekorační barevný lak, přičemž lze vybrat lesklou či matnou variantu.

Další možností je pak hliníkové jádro s ochranným lakem, základní barvou a vrchní lakovou úpravou. Délka záruky závisí právě na variantě krytiny, na některé modely je poskytována až šedesátiletá záruka.

Vyberte lehkou a kvalitní krytinu

Uvažujete o některé z variant krytiny Kingas? Výhodou plechové střešní krytiny je obecně nízká hmotnost a také dlouhá životnost. Ta závisí na použitých materiálech i způsobu zpracování. Od toho se odvíjí i délka záruky. Tašky Kingas se navíc vyznačují nízkým prolisováním. To znamená, že stejné množství plechu dokáže pokrýt větší část střechy, což je finančně výhodnější.

Komentáře