zpět na blog

Kalkulace střechy online: Zjistěte, kolik zaplatíte za plechovou krytinu

Datum zveřejnění: 16.09.2021
0
4 minuty

Plechové šindele jsou jednou z možností návrhu střechy

Nová střecha, to je výrazná a dlouhodobá investice. Obzvlášť pokud jsou vaše finanční prostředky omezené, nechte si zpracovat kalkulaci nákladů od několika firem a rozhodněte se v klidu dle svých možností.

Samozřejmostí by měl být výpočet cenové nabídky zdarma. Můžete tak nezávazně poptat více nabídek a nakonec dle různých parametrů vybrat tu, která se vám zamlouvá nejvíce. Poptejte se také na reference. Zajímat by vás měla kvalita zpracování a materiálu či plnění stanovených termínů.

Zkuste konfigurátor střechy

Chcete si sami vyzkoušet různé varianty střechy a zjistit, kolik vás bude stát? Pak se vám bude zamlouvat kalkulace střechy online. Nemusíte chodit do pobočky výrobce ani popisovat své preference po telefonu. Jednoduše použijete konfigurátor střechy a naplánujete celý projekt od tvaru a rozměrů až po klempířské prvky.

Náš konfigurátor začíná výběrem typu střechy. Nejjednodušší variantou je ta pultová, vybírat můžete ale i z několika variant sedlových a valbových střech. Další možností je pak návrh střechy ve tvaru písmene L.

Zvolte typ i model krytiny

Je třeba zadat sklon střešní roviny a její rozměry, ale případně i rozměry vikýřů. Následuje výběr systému, tedy typu střešní krytiny. V našem případě vybíráte pouze z plechových krytin, mezi jejichž výhody patří nízká hmotnost, která neohrozí konstrukci střechy ani celé stavby, ale také odolnost a dlouhá životnost.
Jednou z variant je modulová krytina. Jde o rozměrnější plechy, jejichž montáž je poměrně jednoduchá. Hodí se na střechy s jednodušším tvarem a nepříliš komplikovanou konstrukcí. Bude vaše střecha obsahovat více lomů? Pak uvažujte spíš o klasické krytině, třeba plechových taškách. Ty jsou ideální pro varianty s větším počtem vikýřů a dalších prvků.

Plechová střecha, která byla díky kalkulátoru pořízena za příznivou cenu

Snadno zjistíte, jaké příslušenství potřebujete

Další možností jsou trapézové plechy, které se hodí nejen jako střešní krytina, ale můžete je aplikovat i na fasádu. Nejlépe se budou vyjímat na jednoduchých moderních stavbách. A oblíbenou variantou jsou také plechové panely, které se snadno pokládají.

Vybrali jste typ plechové krytiny? Pak zbývá zvolit její konkrétní model a barvu. Můžete vybírat z mnoha tvarů i odstínů tak, aby střecha ladila s dalšími prvky stavby. U vybraného modelu se vždy zobrazí potřebné příslušenství a je na vás, zda jej do kalkulace zahrnete. Pokud ano, můžete si být jistí, že znáte kompletní náklady nejen na krytinu, ale i na doplňkové příslušenství. Dalším krokem je výběr okapového systému a následuje už jen shrnutí.

Získejte informace i cenovou nabídku

Jednoduše si vytvořte vlastní návrh plechové střechy, a to z pohodlí domova. Stačí jen znát její budoucí podobu a rozměry. Pak vyberete typ a podobu materiálu. Výsledkem bude přehledné shrnutí, a nakonec i cenová nabídka.
 

Komentáře